Fellinger Transport
Hou jij ook van lange ritten en andere omgevingen? En rij je liever de binnensteden van Europa in om koel- en vriesgoederen rechtstreeks bij de klant te lossen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Geen week is gelijk. En het is onze taak bij Fellinger om de ritten voor al onze chauffeurs zo leuk mogelijk te maken.
Ik wil chauffeuren
Fellinger Transport
Geniet jij ook zo van een mooi lopende vrachtwagen? Wil jij jouw technische kennis inzetten en lekker klussen aan de vrachtwagens en opleggers in een volledig nieuwe werkplaats? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het wagenpark is jong maar groot en met jouw kennis en inzet vergroten wij samen de veiligheid van onze chauffeurs.
Ik wil monteuren
Fellinger Transport
Alles op orde en de punten op de i, ga jij daar goed op? Wens je flexibiliteit? Wil je graag ondersteunen en je administratieve skills inzetten? Neem dan contact op over een van onze vacatures!
Ik kom werken
Hoe ziet het werk eruit als internationaal chauffeur eruit?
Uitdaging is wat het werk als internationaal chauffeur bij ons kenmerkt. We transporteren koel- en vriesgoederen vanuit standplaats Kampen naar de grote binnensteden van Europa. Daarbij hebben onze chauffeurs veel contact met klanten en manoeuvreren ze zich door deze grote steden. Dit maakt het werk zo leuk en uniek! We rijden van Scandinavië tot Zuid-Frankrijk en van Duitsland tot Hongarije. Wekelijks lossen onze chauffeurs met zijn allen ruim 1200 klanten door heel Europa en daar zijn wij super trots op!
Je eerste werkweek als internationaal chauffeur bij Fellinger Transport
Als je bij ons komt werken als internationaal chauffeur vertrek je doorgaans vanaf onze vaste standplaats in Kampen. Daar staat je vaste vrachtwagen geparkeerd en kun je jouw privéauto achter het beveiligde hek bij ons pand parkeren zolang je op rit bent.

De eerste rit rij je bijna altijd met een ervaren chauffeur mee als mentor, hij vangt je op en zal je wegwijs maken in alle dingen waar je op moet letten om het werk zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen gaan jullie laden en zal de chauffeur uitleg geven over de app die wij op dit moment aan het implementeren zijn. De bedoeling van deze app is om uiteindelijk papierloos te kunnen rijden. Deze app registreert de uren en hierin kunnen ritlijsten worden afgevinkt.

Tijdens de rit rijden jullie naar de grote binnensteden van Europa en zien jullie veel klanten. Jouw mentorchauffeur zal je aanwijzingen geven over waar je handig kan staan voor het lossen. Zo leer je de ritten kennen. Er is veel onderling contact en de planning is altijd bereikbaar.

Eenmaal klaar met het lossen van de orders en helemaal leeg, dan laten chauffeurs dit aan de planning weten en zorgen zij voor informatie over de terugrit. Soms is een retourvracht op jouw route, dan laad je deze voor de terugweg. En weer terug op Kampen? Dan krijgen jullie de laatste instructies van de planning, tanken jullie af en zien we je weer bij een volgende tour. Sommige touren zijn lang, anderen kort, daarom rij je soms één en soms twee touren in de week. Ben je al heel ervaren en rijd er niemand met je mee, dan krijg je altijd een telefoonnummer van een chauffeur die de route goed kent. Deze chauffeur zal jou dan zo goed mogelijk begeleiden. Samen met de andere chauffeurs en de planning komen we er altijd uit!

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze chauffeurs. Het internationale werk is uitdagend en dit proberen we voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Sommige chauffeurs rijden graag op Frankrijk, anderen liever op Scandinavië. Soms is het nodig om wat dichter bij huis te blijven door bijvoorbeeld een afspraak bij de tandarts, fysio of andere privé aangelegenheid, dan houden wij hier rekening mee. Daarvoor vragen wij wel van onze mensen dit ruim van tevoren aan te geven. In overleg is bijna alles mogelijk!
Het materiaal waar je mee werkt
Dat al onze chauffeurs goed materiaal hebben, vinden wij erg belangrijk. Om veilig te kunnen werken zorgen wij voor veiligheidsschoenen. Wij zorgen daarbij dat iedereen zoveel mogelijk op zijn vaste vrachtwagen rijdt, met zoveel mogelijk je eigen trailer en elektrische pompwagen. Dit werkt wel zo prettig.

Ons wagenpark bestaat volledig uit moderne EURO 6 wagens. De koel- en vriestrailers beschikken over laadkleppen en elektrische pompwagens voor de winkelbevoorrading. De multitemp trailers kunnen gescheiden worden door een schot. Zo kunnen de goederen op verschillende temperaturen worden vervoerd. De temperaturen van de twee compartimenten kunnen we realtime uitlezen via de website.

Om het werk te vergemakkelijken en zo min mogelijk papier te gebruiken, gaan wij gebruik van een registratieapp. Hierin krijg je van de planning ritlijsten toegestuurd die in de app kunnen worden afgemeld. Ook zul je jouw activiteiten hierin registreren zodat je uren worden bijgehouden voor de loonadministratie.